Pitti Torre del vajo
Červené víno intenzivní rubínové barvy s fialovými tóny. Komplexní a intenzivní vůně, tóny bobulového ovoce a balzamika. Plná sametová chuť.
Ideální teplota pro podávání je 18–20°C. Skvělé k těstovinám s pikantní rajskou omáčkou, grilovanému masu či sýrům
Předfermentace probíhá za studena v nerezových sudech, fermentace se provádí v betonových tancích při kontrolované teplotě po dobu 20–25 dnů. Dozrávání je rozděleno na dvě část – polovina dozrává v betonových tancích, druhá část pak v dubových sudech Allier, a to 12 měsíců a 12 měsíců v láhvi.
Odrůda: Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Syrah
zbytek ČR do druhého dne
vždy skvěle se hodící víno
a unikátní toskánská vína
pro každou příležitost.
Vinařství: Torre a Cenaia Ancien Pitti Estate, dnes ve vlastnictví rodiny Terzi-Coppini
Označení: Červené víno, Toscana I.G.P.
Původ: Itálie – Toskánsko
Alkohol: 14 %
Sklizeň: Sangiovese: začátek října; Syrah: posledních deset dní v září; Cabernet Sauvignon: poslední říjnový týden
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.