Popis
Sklizeň: Syrah: prvních deset dní v září; Cabernet Sauvignon: polovina října.
Vinifikace: Studená fermentace a macerace, fermentace v cementových kádích při kontrolované teplotě po dobu 20-25 dnů. Malolaktická fermentace v cementových kádích.
Dozrávání: Část v cementových kádích a část v dubových sudech Allier po dobu 12 měsíců a v láhvi 12 měsíců.
Charakteristické znaky: Rubínově červená barva s korálovými odrazy a fialovými odstíny. Intenzivní a komplexní aroma charakterizované ovocnými vůněmi, zejména ostružinami a borůvkami, kořeněnými tóny a aromatickými bylinkami. Dobře strukturovaná a elegantní chuť, zpočátku měkká s dlouhým zakončením. Hedvábná a silná tříslovinová textura. Kořeněné a ovocné vůni.
Ideální teplota: 18-20°C